De kwaliteit van de lp`s wordt aangeven met de codes bekend van het blad Record Collector.

MINT (M): De plaat zelf is in gloednieuwe staat, zonder oppervlaktebeschadigingen of verslechtering van de geluidskwaliteit. De hoes en eventuele extra items, zoals tekstvel, boekje of poster zijn in perfecte staat. 


EXCELLENT (EX): De plaat toont enige tekenen van te zijn gespeeld, maar er is heel weinig vermindering van geluidskwaliteit. De hoes en eventuele extra items hebben lichte slijtageplekken. 

VERY GOOD (VG): De plaat is duidelijk al vele malen gespeeld, maar geeft geen grote verslechtering van de geluidskwaliteit, ondanks zichtbare oppervlaktebeschadigingen en af en toe een lichte kras. Normale slijtage van de hoes of extra items, zonder grote gebreken, is aanvaardbaar. 

GOOD (G): De plaat is zo veel afgespeeld dat de geluidskwaliteit aanmerkelijk is verslechterd, misschien met enige vervorming en lichte krassen. De hoes heeft te lijden van vouwen, gescheurde randen, verkleuring, enz. 

FAIR (F): De plaat is nog steeds af te spelen, maar er is niet goed voor gezorgd en geeft een aanzienlijke oppervlakteschade, hij kan zelfs overspringen of blijven hangen. De hoes is gescheurd, verkleurd en / of beschadigd. 

POOR (P): De plaat zal niet goed afspelen als gevolg van krassen, oppervlakteruis enz. De hoes is zwaar beschadigd of ontbreekt gedeeltelijk. 

BAD (B): De plaat is niet meer af te spelen of is gebroken. De hoes ontbreekt.

© 2012 - 2023 Back2Black | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel